KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 06-11-2023 22:44

ORDU VALİSİ MUAMMER EROL’DAN BÜYÜK JEST

Mainz kentinde düzenlenen Turizm Fuarı’nın en çok konuşulan standı Ordu Belediyesi’nin ki oldu.

ORDU VALİSİ MUAMMER EROL’DAN BÜYÜK JEST

 

Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100. Yılına denk gelen Turizm Fuarı’na Ordu Belediyesi eşsiz lezzete sahip fındık ürünleri ile damgasını vurdu.

Yaklaşık 6 yıldır fuara katılmayan Ordu Belediyesi’nin standını severek ve büyük beğeni ile takip eden Almanya'nın Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri ve Spor Bakanı Michael Ebling yine standa konuk oldu.

Mainz’de düzenlenen Turizm Fuarı’na katılan Türkiye Ordu Tanıtım Masasını ziyaret eden Ebling, küçük (Pikola) fındık ve Ordu Kahvesi’nin tadına baktı. Son 6 yıldır Türkiye Turizm Bakanlığı’nın fuara katılmaması dolayısıyla Ordu’dan gelen taze fındıkların özlemini çektiğini dile getiren Almanya'nın Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri ve Spor Bakanı Michael Ebling, Ordu Valisi Muammer Erol tarafından kendisine yollanan fındık yağı, fındık ezmesi ve özel Ordu Pikolası’ndan oluşan hediye paketini kucağından indirmedi.

Fuarda açılan Ordu Standını ziyaret eden T.C Mainz Başkonsolosu Sedat Turan,  Mainz BBB Nino Haase ve Prof. Dr. Özlem Türeci’ye de, Ordu Valisi Muammer Erol tarafından yollanan fındıklar takdim edildi.

Ordu’nun yurtdışında tanıtımı konusunda gönüllü çalışmalar yapan Almanya Sigara İçmeyenler Derneği Başkanı Öğretmen Mehmet Şaşmaz,  Ordu Valisi Muammer Erol’u arayarak Prof. Dr. Özlem Türeci ile görüştürdü. Vali Erol, Özlem Türeciyi Orduya davet etti.

Vali Muammer Erol ile kendisini telefonda buluşturan Mehmet Şaşmaz’a teşekkür eden Türeci, ‘Küçük yaşlarda Orduya gittiğini, gurbette yaşa bir Türk olarak Ordu’ya olduğu gibi Türkiye’nin bütün şehirlerine özlem duyduğunu, ilk fırsatta eşi Uğur Şahin ile birlikte Ordu’yu ziyaret etmek istediğini’ belirtti.

Türeci, nazik hediyeleri için Sayın Valiye, İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak’a ayrı ayrı teşekkürlerini bildirdi.

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni