YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-02-2024 00:53   Güncelleme : 25-02-2024 01:20

SEVENLERİ MEHMET CANBOLAT’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Sevenleri, başarılı gazeteci Mehmet Canbolat’ı (67) düzenlenen anma törenin ardından sonsuzluğa uğurladılar.

SEVENLERİ MEHMET CANBOLAT’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

 

1982 yılında Almanya’da gazeteci olarak çalışmaya başlayan ve kendi gazetesi olan Hessen Toplum olmak üzere çeşitli yayınlara hayat veren Tarsus doğumlu Mehmet Canbolat, Hessen HR’de pazar günleri radyoda canlı yayın yapıyordu.

TRT TV kanalında Frankfurt´tan Haber programını da sunan, Almanya´daki Türkçe gazeteciliğin öncü isimlerinden başarılı gazeteci Mehmet Canbolat’ın ani ölümü sevenlerini derinden sarstı.  

Tarsus´ta 1957 yılında dünyaya gelen Canbolat, gazeteciliğe Türkiye´de çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Tarsus´ta Cumhuriyet ve Dünya Gazetelerinde muhabir olarak başlamıştı. Türkiye’de işletme dalındaki yükseköğreniminden sonra, 1980 yılında Almanya´ya gelen, bir süre Erlangen´de yaşayan Mehmet Canbolat, daha sonra Frankfurt yakınlarında Langen´a yerleşti.

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi Avrupa’da yayınlanan Waldorfta yöneticilik yapan Canbolat, 1993 yılından bu yana da kurucusu, başyazarı ve genel yayın yönetmeni olduğu Hessen Toplum Gazetesi başta olmak üzere çok sayıda kalıcı ve uzun ömürlü yayın projesinin yanı sıra, önemli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere de imzasını attı.

Çok sevdiği ve büyük emek verdiği, kalıcı eserleriyle de katkıda bulunduğu gazeteciliği sürdüren Canbolat, Fasing Cadde Şenliği’nde Türkiye’yi ve Türk toplumunu temsil etmek üzere Hessen Toplum Gazetesi olarak, Nasreddin Hoca gibi Türk Kültürüne ait figürlerle Frankfurt´taki karnaval yürüyüşüne katılmıştı.

Karnavalın ardından bir başka toplantıya katılmak üzere yola çıkan ve fenalaşması üzerine arabasını yol kenarındaki emniyet şeridine çeken Canbolat tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi.

Evli ve bir kız babası olan Canbolat uzun yıllardır yaşamını sürdürdüğü, çok sevdiği Langen kasabasında toprağa verildi.

Mehmet Canbolat’ın cenaze törenine Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, Politikacılar, gazeteci arkadaşları, STK temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman vatandaşı katıldı.

Langen stadthallede yapılan anma töreninin ardından ebedi yolculuğuna uğurlanan Canbolat Langener mezarlığına defnedildi.

Necdet Karaşahin-LANGEN

 

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni