DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-12-2022 21:48

Antalya Heyeti Nürnberg'de

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek (CHP) ile Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkileriyle birlikte dostlukları pekiştirmek için karşılıklı ziyaretlerde bulunuyor. Nürnberg-Antalya kardeş sözleşmesinin 25.yıl kutlaması kapsamında,

Antalya Heyeti Nürnberg'de

 

Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König Başkanlığında ve Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir Derneği (İN-SAN) Başkanı Rıza Özlek'ten oluşan bir heyet Ekim ayında Antalya'ya giderek, Antalya Belediyesinin Bahçesine 25 yıl kutlaması anısına zeytin ağacı dikmişler, 25. Yıl fotoğraf sergisine katılmışlardı.

BAŞKAN BÖCEK NÜRNBERG PROĞRAMIN İPTAL ETTİ

Nürnberg-Antalya kardeş şehir anlaşmasının 25'inci yıl kutlaması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz Başkanlığında oluşan bir heyet'de Nürnberg'e geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de Nürnberg'e gelmesi beklenirken, Antalya bölgesine yağan yoğun yağmur nedeniyle oluşan sel felaketinden dolayı Böcek, Nürnberg programını iptal etmek zorunda kaldığı açıklandı.

ANTALYA HEYETİ KIRMIZI BEYAZ GÜLLERLE KARŞILANDI

Nürnberg-Antlya Kardeş Şehir Derneği( İN:SAN) Başkanı Rıza Özlek, Nürnberg Uluslararası Daire Başkanı Christine Schüssler, Nürnberg-Antalya ilişkiler Başkanı Stefanie Wimmer ve Nürnberg Havaalanı Pazarlama Müdürü Christian Kaeser ve Basın Müdürü Christian Albrecht tarafından VIP odasında karşılandı. Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar'da Antalya heyetine, kırmızı-beyaz güller verdi. Heyet dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarındaki Antalya standını ziyaret etti. Belediye Meclis Üyelerinin Bütçe görüşmeleriyle ilgili toplantısını izledi ve Nürnberg kalesini gezdi.

KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR

Nürnberg Kardeş Şehir Derneği (İN-SAN) Başkanı Rıza Özlek, Antalya heyetine Mevlana Restorant'da akşam yemeği ikram etti. Nürnberg'e 3 günlük ziyaretde bulunan Antalya Heyetine Başkanlık yapan Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz “Antalya bölgesindeki yoğun yağmur yağışı nedeniyle oluşan sel felaketinden dolayı Nürnberg programını iptal eden Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek adına, Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir ilişiklerinin ve Türk-Alman dostluğunun pekişmesine yönelik başarılı çalışmalar yapması nedeniyle İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek'e plaket veriyorum dedi. Filiz “Bavyera'nın ikinci büyük kenti Nürnberg ile kültür, sanat, ekonomi ve ticaret gibi çok çeşitli konularda yıllardır devam eden ilişkilerimizi aynı disiplin ve değerlerle en iyi şekilde devam ettireceğiz ve iki ülke arasındaki tarihe dayanan dostlukların pekişmesi yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğiz ”dedi.

İNSAN Derneği Başkanı Özlek de “Noel Pazarında Nürnberg'in kardeş şehir dernekleri stantları arasında yer alan Antalya Standı 23 senedir düzenli şekilde açılmaktadır. Antalya standının maddi ve manevi yükü fazla olsa da, Antalya standını, Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesi, Türk-Alman dostluklarının pekişmesi için açmaya devam edeceğiz” dedi. Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gelememesine üzüldük. Nürnberg'de iki kardeş şehir sözleşmesinin 25.yılı kutlaması nedeniyle Mayıs ayında bir fotoğraf sergisi açmıştık fakat Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bacağının kırılması nedeniyle sergiye katılamamıştı.Bu defada Antalya'da sel felaketi olduğundan gelemedi. Dileriz ki bundan sonraki etkinliklerimizde Muhittin Böcek hazır bulunur. Heyet, 17 Aralık Cumartesi gün Antalya’ya dönecek.

İlhan Baba-Nürnberg

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni