YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-02-2024 01:00   Güncelleme : 25-02-2024 01:24

DENİZ’İN EN BÜYÜK HAYALİ AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE

Deniz´in en büyük isteği akülü bir tekerlekli sandalye…

DENİZ’İN EN BÜYÜK HAYALİ AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE

 

Hanau yakınlarında Bad Soden Salmünster kasabasında uzun yıllardan beri yaşayan Aksaray- Saratlı, Kuru ailesinin oğlu olan Deniz Kuru’nun (29) en büyük isteği bir akülü tekerlekli arabasının olması.

Doktor hatasından kaynaklı doğumundan bu yana engelli hayata mahkum olan Deniz en büyük istediğinin kimseye ihtiyaç duymadan dolaşabileceği, istediği yere gidebileceği bir akülü tekerlekli sandalyesinin olması olduğunu söylüyor.

Heildelberg Şehir Hastanesi’nde 2004 ve 2016 yıllarında bir kez ayaklarını yere basamadığından bir kez de kalçasından olmak üzere iki kez ağır ameliyat geçiren Deniz Kuru 5 hafta hastanede yattı.

Ayaklarında basma gücü olmadığından ihtiyaçları annesi ve babası tarafından karşılanan Deniz, 2017 yılından beri Schüchtern kasabasındaki engelliler merkezinde çalışıyor. İşini çok seven Deniz Kuru bir gün dahi işine gitmemezlik yapmıyor.

Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Deniz, hayranı olduğu takımın gelmiş geçmiş bütün futbolcularını tek tek biliyor. Deniz Kuru, ‘Bu sene şampiyonluk kupası Galatasaray’ın olacak. En büyük hayallerimden biri de Galatasaray’ı İstanbul’da kendi sahasında seyretmek, o atmosferi yaşamak. İnşallah bir gün o da olacak’ dedi.

Kuru, ‘Akülü Tekerlekli Sandalyemle kendi başıma gezi parkına gidip gelmeyi hayal ediyorum. Aküsüz sandalyemle tek başıma bir şeyler yapmak çok zor oluyor. Çoğu zaman kaldırım ve hendekli yerlerde devriliyorum. Kollarımla tekerlekleri çevirmek zor oluyor.

Her sene İzmir-Çeşme’ye gidiyoruz. Akülü arabam olsaydı onu Türkiye’de de kullanmak isterdim. Yolda giderken yanımdan geçen Akülü Tekerlekli Sandalyelere bakıyorum. AOK’den Akülü Tekerlekli Sandalye istediğinde bulunduk, her seferinde de ret cevabı aldık. Allah’tan hiç bir zaman umut kesilmez, bir gün de benim bir akülü tekerlekli sandalyem olur’ diye konuştu.

       

Necdet Karaşahin-Bad Soden Salmünster

 

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni