SAĞLIK
Giriş Tarihi : 21-03-2024 11:41

HÜCRELERİ GENÇLEŞTİREN VE ONARAN PARTİKÜLLER

Eksozom tedavisinin etkilerini keşfedin!

HÜCRELERİ GENÇLEŞTİREN VE ONARAN PARTİKÜLLER
                                          
 
Eksozom tedavisi. özellikle daha genç bir görünüme sahip olmak amacıyla doktorların kapısını çalanların son dönemde en çok merak ettiği uygulama. Deniz Yükselir ile Sağlık Olsun programına katılan Dr. Selahattin Avcı, medikal estetik ve hücre onarımı ile son dönemde popülerliği oldukça artan, kendisinin de kliniğinde güvenle ve severek kullandığı uygulama ile ilgili bilgiler verdi. 
 
Eksozomlar hücre gibi çoğalma özelliğine sahip olmayan bir kök hücre gibi hareket edebilen ve ortalama 3 kat daha fazla büyüme faktörü ve genetik materyal içeren, herhangi bir alerjik etkisi yahut yan etkisi bulunmayan, kök hücrelerden bin kat daha küçük olmasına rağmen birçok iş başarabilen küçük keseciklerdir. 
 
Eksozoma olan ilginin artması ile birlikte, tıpkı dolgu, botoks ve mezoterapilerde olduğu gibi piyasaya birçok eksozom markası sürüldü. Burada fark etmemiz gereken en önemli konu yaşayan her organizmanın en küçük canlı birimi olan tüm hücrelerin eksozom üretiyor olduğudur; zira Eksozomlar hücreler arası iletişimde önemli rol oynamaktadır. Fakat güzellik ve sağlık amaçlı eksozom kullanımı için kök hücre kaynaklı eksozomların kullanılması gerekmektedir. 
 
Yine kök hücre kaynaklı eksozomların arasında bitkisel, hayvansal ve insan kök hücresi kaynaklı alternatifler bulunmaktadır. Doğal olarak yapılan tedavide en sağlıklı ve başarılı sonuç allojenik yani insan kaynaklı kök hücrelerin eksozomlarının kullanılması olacaktır.  
 
Eksozom iyileşmeyi hızlandırma, cilt dokusunu yenileme, yara izini azaltma, saç büyümesini uyarma potansiyeline sahip olmasından dolayı yenileyici ve gençleştirici estetik alanında tercih edilen bir ürün olmuştur.
Eksozom’in Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir? 
 
Yaşlanma belirtileri, cildin kendini yenileyememesi nedeniyle ortaya çıkar. Mezenkimal kök hücre kaynaklı Eksozom, vücudun yaşlanan dokularını eski haline getirmek, cildin elastikiyetini ve gücünü korumaya yardımcı olmak için kullanılabilir.Kök hücrelerin çoğalmasını ve göçünü uyarır, yeni damar oluşumunu arttırır, cilt altındaki kollajen miktarını arttırır, inflamasyon ve bağışıklık sistemi yanıtını ve dokunun yeniden yapılanmasını düzenler.
 
Eksozom’in Saç Dökülmelerindeki Etkileri Nelerdir?
 
Büyüme evresindeki saç foliküllerinin sayısını arttırır. Saç foliküllerini oluşturan dermal papilla hücrelerinin çoğalmasını sağlar. Saç dökülmesinin erken evlerinde, Eksozom uygulaması ile büyüme faktörlerinin sayesinde erkeklerde ve kadınlarda saçlar yeniden büyüyebilir ve yeniden oluşturulabilir.
Eksozom tedavisinin ilk uygulamasından sonra 1 veya 2 ay içinde gözle görülür bir değişiklik görülebilir ancak esas sonucu görmek için 6 ila 12. Aylar arasını beklemek gerekir. Eksozom dinlenme fazındaki saç köklerini büyüme fazına dönüştürerek saç döngüsünü uzatır.
 
Deniz Yemişen / GAZİANTEP
 
Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni