EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-12-2022 21:55

Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar'ın kaleminden yeni kitap

Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar’ın Almanca olarak kaleme aldığı “Kur’ân İlimleri. ʿUlūmu’l-Ḳurʾān” adlı eseri yayınlandı

Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar'ın kaleminden yeni kitap

Merkezi Mannheim’da bulunan ve bünyesinde Avrupa’nın en büyük İslâm kütüphanesini barındıran İslâm Araştırmaları ve Kültürlerarası İşbirliği Enstitüsü (İFİS&İZ), kendi yayınevi olan İFİS&İZ Publications tarafından yayınlanan yeni bir kitapla okurun karşısına çıkmanın sevincini yaşıyor. “Kur’ân İlimleri. ʿUlūmu’l-Ḳurʾān” başlığı altında yayınlanan 676 sayfalık eser, kapsamında Kur’ân ve tefsirine dair çalışmaların yayınlanacağı “Kur’ân ve Tefsir Araştırmaları” serisinin ilk eserini teşkil etmektedir

İFİS&İZ’in kurucu başkanı olan Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar tarafından kaleme alınan eserde, Kur’ân’ın aslına uygun olarak anlaşılması ve sağlıklı bir şekilde yorumlanması adına gerekli olan yöntem ve ilimlerin neler olduğu irdelenmektedir. Bu bağlamda öncelikle ilahî vahiy, Kur’ân’ın inişi, içeriği ve tarihi hakkında temel bilgiler verilmektedir. Akabinde klasik ve çağdaş kaynakların verileri ışığında Kur’ân’ın aslına uygun anlaşılmasına hizmet eden ve ilahî mesajın üslûp ve inceliklerini ortaya koyan en önemli Kur’ân ilimleri farklı açılardan incelenerek 26 ana bölüm halinde ele alınmaktadır. Tefsir ilmine tahsis edilen son iki bölümde ise İslam’ın özüne uygun olarak kavranılmasında vazgeçilmez konuma sahip olan ilk nesillerdeki tefsir faaliyetleri ve zaman içerisinde rivayet, dirayet, fıkhî ve tasavvufî tefsirler şeklinde ortaya çıkan temel tefsir çeşitleri tanıtılmaktadır.

Yıllarca süren yoğun ve disiplinli ilmî araştırmaların bir ürünü olup akademik üslupla Almanca kaleme alınan bu eser, Kur’ân ilimleri ve Tefsir Usulüne ilişkin şu ana değin batıda telif edilen en kapsamlı eser olma özelliğini taşımaktadır. Kitapta klasik Kur’ân ilimleri, bir taraftan geleneği betimleyici tarzda işlenirken diğer taraftan belli konulara dair gerek Müslüman gerekse Batılı ilim adamlarının görüşlerine ilişkin eleştirel yaklaşım da sergilenmektedir. Söz konusu eser, eğitim ve öğretim konseptine elverişli olması hasebiyle ilim adamları ve araştırmacıların yanı sıra İlahiyat talebelerine ve dinî ilimlerde öğrenim görenlere de hitap etmektedir.

YENİ KİTAP:

Hüseyin İlker Çınar: Koranwissenschaften. ʿUlūm al-Qurʾān

676 sayfa / Ciltli / 17,0 x 24,0 cm

Mannheim: IFIS&IZ Publications, 2022

Seri: Kuran ve Tefsir Araştırmaları: 1

ISBN: 978-3-95888-005-4 Fiyatı: 59,90 EUR (+ kargo)

Geniş bilgi ve sipariş için: www.ifis-iz.com

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni