YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-12-2023 23:18

Schwandorf bilardo turnuvasında dostluk kupasını  İmamlar aldı

Almanya’nın Schwandorf kentinde faliyet gösteren FC Vatanspor Schwandorf Kulübü tarafından DİTİB Schwandorf Camii salonunda düzenlenen bilardo turnuvasına ilgi yoğun oldu.

Schwandorf bilardo turnuvasında dostluk kupasını  İmamlar aldı


HER sene geleneksel olarak düzenlenen Schwandorf, Neutrabling, Amberg gibi çevre şehirlerde yaşayan bilardo sevenlerin katıldığı bilardo turnuvasında dereceye girenlere ikisi süper kupa olmak üzere toplam 8 kupa veriliyor. Süper kupalardan biri bölgedeki imamlar arası dostluk yarışmasında birinci olan imama ve diğer süper kupa da turnuvanın birincisine verildi. Kalan 6 kupa da dereceye giren diğer yarışmacılara dağıtıldı. SC Vatanspor Başkanı Osman Yıldırım, “Amacımız her sene düzenlenen turnuvalarda sporcu sayısını artırmak ve Schwandorf ve çevresindeki gençlerimizin kötü alışkanlıklara bulaşmasını engellemek, spora teşvik etmektir” dedi. Bilardo turnuvasına katılanlar da senede bir gün de olsa bu tür etkinlikten çok memnun olduklarını söylediler ve sporcuların bir araya gelmesinden memnun olduklarını dile getirdiler.
DOSTLUK KUPASINI İMAM VEYSEL AYAZ ALDI

Bilardo turnuvasının imamlar arası dostluk kupasını Schwandorf Camii İmamı Yaşar Yıldız’ı yenen Buglenfeld Camii İmamı Veysel Ayaz alırken, süper kupayı da Buglenfeld’den Satı Demirtaş’ı yenen Cünet Akbaba kazandı. Bu sene düzenlenen farklı şehirlerden 22 kişinin katıldığı bilardo turnuvasında ilk 6 kupayı alanlar şu isimlerden oluştu: İbrahim Erbey (Schwandorf), Ramazan Altıntaş (Nuturabling), Abdullah Akbaba (Schwandorf), Yaşar Yıldız (Schwandorf Camii İmamı), Ahmet Yelkenci (Buglengenfeld) ve ibrahim Eraslan (Schwandorf)

İlhan Baba-Schwandorf

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni