SPOR
Giriş Tarihi : 21-12-2023 21:40

TÜRK SV WİESBADEN’DEN ANLAMLI ŞAMPİYONLUK

100.Yıl Atatürk ve Cumhuriyet Futbol Turnuvasını Türk SV Wiesbaden Takımı kazandı

TÜRK SV WİESBADEN’DEN ANLAMLI ŞAMPİYONLUK

 

Frankfurt’un Gallus semtindeki Paul- Hindemith Okulunun salonunda düzenlenen turnuvaya 16 Türk takımı ile Hessen Eyaletinde top koşturan takımlar da katıldıl.

Turnuvayı Frankfurt Başkonsolosluğu desteklerken, TG Türk toplumu ve Türkgücü Frankfurt e.V’de turnuvanın organizyonunu gerçekleştirdiler.

100. Yil Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen turnuva takımlar yoğun ilgi gösterdiler.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer ve Muavin Konsolos Fatih Şahin turnuvanın şampiyonu Türk SV Wiesbaden’e kupayı birlikte verdiler.

Salon turnuvasına katılan takımların ilk maçı Türkiyemspor Giessen- Türkgücü Darmstadt arasında oynandı. 3-1 sonuçlanan maçı hakem Erol Yılmaz yönetti.

16 takımın katıldığı turnuvanın başarılı hakemleri, oynanan karşılaşmaların centilmence geçtiğini, turnuvada Cumhuriyete ve Atatürk’e yakışır karşılaşmalar yapıldığını ifade ettier.

Takımların 10 dakika oynadığı maçların sonunda final maçı 12 dakika sürdü. Karşılaşmaları Erol Yılmaz, Ercan Başaran, Ayhan Ütüler, Ömer Demiray ve İsmail Tök’ten oluşan Türk Hakemler yönettiler.

Final karşılaşmayı izleyen Frankfurt Baskonsolosu Erdem Tuncer kupayı Şampiyon Türk SV Wiesbaden’e verirken, ‘Frankfurt’ta böyle bir turnuva ilk kez düzenleniyor.16 Türk takımının katıldığı turnuvaya ilgi yoğun oldu. Sahaya çıkan tüm takımlar spora, Cumhuriyet Bayramı’na ve Atatürk’e yaraşır bir şekilde centilmence mücadele ettiler. TG Türk toplumu ve Türkgücü Frankfurt e.V ile Türk takımlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Necdet Karasahin-frankfurt

Ökkeş ToyÖkkeş Toy

avrupaolay.com'da İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni